random image description

Al bijna 80 jaar heeft de vereniging een prominente plaats in de Delftse gemeenschap. Zwemvereniging Delftse Watervrienden is op 15 juli 1937 opgericht en bestaat dus al 78 jaar. In die jaren hebben duizenden kinderen en volwassenen zwemles gehad bij de DWV.

Op onze website vindt u informatie over onze verschillende zwemactiviteiten. Het elementair zwemmen, zwemvaardigheden en synchroonzwemmen maar ook conditiezwemmen  vind u bij ons terug. Mocht u toch nog met een vraag blijven zitten, gebruik dan het contactformulier en stel deze aan ons.

Voor kinderen starten we vanaf vier jaar met het aanleren van de zwemtechnieken. Voor de ouderen bieden we de mogelijkheid om aan de conditie te werken maar ook het verbeteren van de techniek behoort tot één van de mogelijkheden.

Onze instructeurs zijn volledig gediplomeerd (volgens de standaarden van de Nationale Culturele Sportbond) in het geven van zwemles, alsmede in EHBO en levensreddende handelingen. De zwemlessen vinden plaats op zondag en maandagavond in het Kerkpolderbad. Hier vindt u meer informatie over het elementair zwemmen.

Naast het elementair zwemmen heeft  Delftse Watervrienden ook een aantal doelgroepen waar onze zwemmers na het behalen van het C-diploma hun zwemcarriere kunnen voortzetten. Er kan deelgenomen worden aan onder andere Zwemvaardigheden, Synchroonzwemmen & Figuurdrijven. Voor diegenen die de conditie willen verbeteren kan er op zondagavond ook getraind worden onder begeleiding.

Dit alles wordt verzorgd door een groep zeer gepassioneerde vrijwilligers zonder wie de vereniging niet goed zou kunnen functioneren. De vereniging is continue op zoek naar enthousiaste mensen die ons team van vrijwilligers zouden willen aanvullen. Neem voor meer informatie hierover contact op met het bestuur.

Delftse Watervrienden is niet alleen een vereniging waar gezwommen wordt. Naast het zwemmen worden er met grote regelmaat activiteiten voor de jeugd, maar ook voor volwassenen georganiseerd. Jaarlijks gaat een grote groep enthousiaste kinderen op kamp, ergens in Nederland. Kijk hiervoor maar eens onder het kopje "Kamp"

Zonder vrijwilligers kan een vereniging natuurlijk niet bestaan, onder "Vrijwilligers" kunt u daar over lezen.

Periodiek verschijnt ons clubblad "de Waterkrant" deze zijn hier digitaal in te zien.